A nyúlon túl – közösségi szolgálat és teljesítménytúra a Bükkben 

A DHTE-EKKE Túrakör idei tanévének 10. kirándulása kivételesen nem egy ismeretterjesztő geotúra volt, hanem egy újabb jelvényszerző teljesítménytúra a dél-Bükkben. A „Bükkinyúlsz” teljesítménytúra keretében a cserépfalvi rajt-cél központtól a Milleniumi-kilátót, Ördögtorony kaptárkövét, Perpác hegyi kaszálórétjét, a Hór-völgyet, az Oszlai tájházat, és Ódorvárat látogattuk meg a 17 km-es táv során, melyből az utolsó tartogatta a legszebb látvány mellett a legemlékezetesebb szintkülönbséget is. A hétre kiadott sárga viharriasztás miatt csak kis létszámú, de annál lelkesebb csapat vállalta a távot, zivatar helyett a sár ellenére kiváló kirándulóidőben volt részünk.

A teljesítménytúra során a természetjáráson túl volt lehetőség önkénteskedni is. Az iskolai közösségi szolgálat keretén belül Bial Kincső és Józsa Noémi 9.D osztályos, valamint Dorkó Marcell, Dósa Zalán, és Molnár Attila segédkeztek a 10.B osztályból – utóbbi tanulónk már teljesítette a kötelező 50 óráját, így ő ténylegesen önkénteskedett. Feladataik során egy-egy ellenőrzőponton hitelesítették a bő 800 főnyi nevezett túrázó menetleveleit, útbaigazítást és frissítést adtak.

Akit az időjárás tartott vissza, az se csüggedjen: június 15-én, szombaton egy ráadás túraalkalom várja az érdeklődőket, a Bükk-fennsík egyik erdészeti útján át, így zivatarok után is jól járható. Részletek: https://www.facebook.com/events/424120853771623/

További képek a túráról, illetve az idei tanév Túrakörös fotói itt tekinthetőek meg: https://shorturl.at/glyzN 

Gólya Tamás (pedagógus, MTSZ bronzjelvényes túravezető, okleveles geotúravezető)